Gorsium hét programjai

Hétfő

A hét császárának koronázásával kezdődött a nap. Megválasztására, megszavazására az előző héten került sor. Koronázása után ismertette a kampányoláskor tett ígéretei megvalósításának pontos idópontjait. Ezt követően - egyik ígéretéhez híven - gitárjáték színesítette az eseményt, majd a 4. osztály éneklése, és a harmadikasok műsora zárta a koronázást. Délelőtt került még sor 1-1 órában a felsős és alsós bűnmegelőzési előadásra, melyet a székesfehérvári rendőrkapitányság munkatársa tartott. Délután horgászatról szóló előadáson, valamint gyalogtúrán vehettek részt tanulóink.

Kedd

Takács Gábor repülőkről, repülésről szóló előadásával kezdődött a nap. Ezt követte 9 órától a Fenntarthatósági Témahéthez kapcsolódó akadályverseny, melyen az előző este érkezett erdélyi tanulók is részt vettek. Az őket vendégül látó tanulók osztályához csatlakoztak.

Szerda

A nap folyamán az erdélyiek és vendéglátóik Pákozdon és Agárdon kirándultak. A többiek közül pedig nagyon sokan színházlátogatáson vettek részt a délután során.

Csütörtök

Ezen a napon Székesfehérvárt ismerték meg vendégeink, természetesen vendéglátóikat is magukkal vitték. Délután a helyben maradóknak salátabár, kerékpáros ügyességi verseny és kézműves foglalkozás volt. Ezeket még késő délután és este vetélkedő, időkapszula elhelyezése és búcsúvacsora követett.

Péntek

Elérkezett vendégeink hazautazása. Így a nap, a reggel könnyes elválással kezdődött. A hetünket a délutáni sportokkal, kidobó és foci, valamint asztfalt rajzolással zártuk.